The Royal Womens Hospital Randwick

Neonatal Intensive Care Unit

The Royal Womens Hospitals NICU was in desperate need of a renovation. Running for Premature Babies foundation (RFPB) and the Jack Sparrow fund have made this happen. Through the hard work and dedication of nurses, volunteers and families enough money was raised to renovate and make a difference. 

The project scope was to create a fresh and welcoming space which would last well with the high amount of people the ward sees everyday. The bathrooms, parents kitchen and lounge, corridors, reception and parent bedrooms were all part of the project.

The parent rooms play an important role in this wards ability to comfort parents dealing with grief and exhaustion. The rooms are not medical suites but a invaluable space that allows parents to retreat and access privacy at critical and often sad times. The brief was to make these rooms as comfortable as possible with a feeling of being at home. 

NICU Randwock Womens Hospital
NICU Randwock Womens Hospital
Before
Before

Small parents bedroom

Construction
Construction

Bedhead joinery

After
After

The Jack Sparrow room

Before
Before

Large parents room

After
After

The Henry Jasper and Evan room

Before
Before

Large parents room

After
After

The Henry Jasper and Evan room

Before corridor
Before corridor

Construction zone

After
After

Corridor with a painting donated by artist Bridget Dolan

Before
Before

Corridor boarded up during construction

After
After

Corridor with donated prints from Designer Boys

Before
Before

Corridor preparation

After
After

Corridor with paintings donated from artist Joanna Kitas

Before
Before

Kitchen

Cosntruction
Cosntruction

Kitchen being installed

After
After

Parent Kitchen

After
After

Parent Kitchen

Before
Before

Parent lounge

After
After

Parent Lounge

Before
Before

Parent lounge

Construction
Construction

Lounge room joinery being installed

After
After

Parent Lounge and Dining

Before
Before

Water proofing progress

After
After

Parent Ensuite

Before
Before

Tired carpet

Construction
Construction

Flooring being laid replacing the old carpet

After
After

Flooring installed

Fininshed
Fininshed

With artist Jo-Anne Breneger who painted the mural on the ward doors